Ankeuttaako nykyinen arki? Kiehtooko uusi ura? – opiskele restonomiksi ja ota suunnaksi monipuolinen matkailuala!

 

Matkailuala tarjoaa restonomeille herkullisia haasteita ja suurenmoisia seikkailuja sesongista sesonkiin, ympäri Suomen ja halki maailman. Voit puhaltaa yhteen hiileen hyvässä porukassa, hyödyntää ja kehittää sosiaalisia taitojasi asiakaspalvelijana tai hypätä rohkeasti vaikkapa yksityisyrittäjän saappaisiin!

On ollut upeaa nähdä, kuinka paljon ravintolatyö mahdollistaa. Jo ammattikouluopinnoissani pääsin kokeilemaan sekä kokin että tarjoilijan työtä. Alan monipuolisuus valkeni kunnolla kuitenkin vasta opiskeltuani restonomiksi. Nyt minulta löytyy osaamista paitsi keittiön myös toimiston puolelta.

Miisa, 28, ravintolapäällikkö

Matkailualalta löydät loputtomasti niin kansallisia kuin kansainvälisiäkin työmahdollisuuksia. Voit suunnata esimerkiksi etelän lomakohteisiin resorttityöntekijäksi, loihtia ikimuistoisia elämyksiä matkailupalveluiden tuottajana tai puuhastella eläinten parissa henkeäsalpaavissa maisemissa. Vai haluaisitko sittenkin työskennellä kiehtovassa lentoasemamiljöössä tai irrottaa jalat maan kamaralta muun cabin crewn kanssa?

Tiesin jo ennen restonomiopintoihin suuntaamista, että haluan työskennellä ehdottomasti hotellissa − ja täältä myös itseni löysin! Tämä työ sopii minulle hyvin, sillä olen luonteeltani sosiaalinen, huolellinen ja avulias. On ihanaa rupatella asiakkaiden kanssa ja olla mukana varmistamassa, että heidän lomansa on onnistunut ja ikimuistoinen. Meillä on täällä muutenkin aivan mahtava porukka kasassa!

Helena, 26, hotellin vastaanottovirkailija

Matkailuala on poikkeuksellisen kattava ja kasvaa koko ajan. Vuoteen 2025 mennessä on odotettavissa jopa 40 000 uutta työpaikkaa. Perinteisen ravintola- ja hotellityön lisäksi matkailualalla voi työskennellä vaikkapa koordinaattorina, projektipäällikkönä tai erilaisissa viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Yksi laajimmista kentistä on tapahtumatuotanto, jossa vain mielikuvitus on rajana.

Otin tämän työn eräänlaisena seikkailuna. Leipäännyin aiempaan työhöni ja kotikaupunkiini siinä määrin, että muutin pysyvästi etelästä pohjoiseen. Rakastan lisäksi kunnon talvia ja luonnon moninaisuutta, ja täällä Lapissa ne on helpointa kokea. Lapissa minua viehättää myös se mentaliteetti, jolla vuodenaikoihin täällä suhtaudutaan. Siinä missä muualla on neljä vuodenaikaa, on niitä täällä kokonaiset kahdeksan. Se tarjoaa aivan käsittämättömän paljon mahdollisuuksia töiden saralla.

Petri, 34, tapahtumatuottaja ja moottorikelkkaopas

Tartu sinäkin tilaisuuteen ja löydä itsesi uudelleen matkailualalla! Matkailutyö kaipaa jatkuvasti uusia, idearikkaita tekijöitä ja ennakkoluulotonta uskallusta. Elämäsi seikkailu alkaa tästä!