Eräopaskoulutus johti unelmatyöhön

Helsinkiläiselle Nooralle luonto on kaikki kaikessa. Perheen Hangossa sijaitseva kesämökki ja patikointiretket Nuuksion kansallispuistossa ovat aina tarjonneet vastapainoa hektiselle kaupunkielämälle. Noora päättikin jo varhain, että työskentelisi aikuisena luonnon parissa. Omalta tuntuvaa alaa ei tahtonut kuitenkaan löytyä, kunnes lukion lopulla Noora vihdoin löysi etsimänsä: Hän hakisi eräopaskoulutukseen.

Noora, 22, eräopas

– Eräopaskoulu kesti vuoden. Se oli ehdottomasti tähänastisen elämäni parasta aikaa. Majoitus hoitui asuntolasta, upean luonnonpuiston tuntumasta. Koulussa oli alusta asti mukavaa retkifiilistä!

Koulunpenkiltä kokoaikatyöhön

Seuraavana kesänä juhlittiin paitsi Nooran 20-vuotissyntymäpäiviä myös valmistumista erä- ja luonto-oppaaksi. Unelmatyöpaikkakin löytyi majoitusta ja ohjelmapalveluja tarjoavasta matkailuyrityksestä, jossa Noora pääsi päivittäin työskentelemään luonnossa, kuten oli aina haaveillut. Uuden työn vuoksi Noora muutti myös pysyvästi pois Helsingistä, joskin viikonloput hän viettää edelleen kavereidensa ja perheensä parissa.

– Muuttaminen oli hyvä päätös, sillä minulla on paras mahdollinen työpaikka! Meillä on täällä muutama kokoustila, mökkikylä, jurttatelttaleiri ja karavaanarialue. Tarjoamme asiakkaillemme erilaisia ohjelmapalveluita, kuten kalastus- ja sieniretkiä, mönkijäsafareita, lumikenkäilyä ja maastopyöräilyä. Pääsen siis hyödyntämään eräopasosaamistani todella kattavasti. Miljööstämme ovat kiinnostuneita myös monet yritys- ja kokousvieraat, jotka käyvät täällä säännöllisesti ja järjestävät samalla henkilöstön virkistymispäiviä ja työpajoja. Keskuksella on nykyisin myös oma pieni musiikkifestarinsa!

On ihanaa päästä kehittymään työntekijänä

Rohkaisevan palautteen ja kasvavan kiinnostuksen vuoksi yrityksen some-markkinointiin on alettu panostaa ihan uudella tavalla.

– Esimieheni oli kuullut, että olen intohimoinen valokuvaaja ja somettaja, ja pyysi minua hoitamaan jatkossa enemmän myös yrityksen markkinointia. On ihanaa päästä kehittymään paitsi eräoppaana myös valokuvaajana. Esimieheni on näyttänyt vihreää valoa myös valokuvaus- ja some-työpajoille, joissa toimisin ohjaajana.

”Matkailuala yllätti monipuolisuudellaan”

Noora kokee, että työpaikalla parasta on hyvä yhteishenki. Työntekijät tukevat toisiaan ja viettävät paljon aikaa yhdessä myös töiden ulkopuolella. Kukin saa hyödyntää omaa osaamistaan ja haasteita ja vastuuta on tarjolla riittävästi. Yrityksen omistaja kunnioittaa alaisiaan ja haluaa viedä alueen imagoa uudelle asteelle. Työpaikan ilmapiiri on lämmin ja asiakkaat ovat ihania.

– Pakko myöntää, että matkailuala yllätti monipuolisuudellaan. Saan työskennellä mahtavien tyyppien kanssa keskellä upeaa suomalaista luontoa, ja voin hyödyntää työssäni myös muuta osaamistani. On mahtavaa päästä osallistumaan yrityksen palvelujen suunnitteluun ja toteutukseen! Innostun ja opin työssäni jatkuvasti uutta – siitä tietää, että on hyvässä paikassa töissä.

Lue lisää erä- ja luonto-oppaan koulutuksesta ja tutustu eräoppaan ammattiin täältä.