Matkailualan työpaikat


Matkailua
lalta löytyy laaja valikoima monipuolisia työtehtäviä ja etenemismahdollisuudet alalla ovat hyvät. Matkailualan pariin kuuluvat kattavasti työtehtävät matkailu- ja ravintola-alan työpaikoissa sekä vapaa-ajan ohjelmapalveluita tuottavissa yrityksissä. 

 

Matkailuala on juuri nyt voimakkaassa kasvussa Suomessa. Matkailutoimialan eri tehtävissä työskenteli vuonna 2016 yhteensä 137 800 henkilöä ja alan työllisyys on kasvanut huimat 43% vuosina 1995-2016. Matkailuelinkeinon voimakkaan kasvun seurauksena vuoteen 2025 mennessä matkailualalle odotetaan 40 000 uutta työpaikkaa. Alan työpaikat pysyvät Suomessa nyt ja tulevaisuudessa – siksi töitä riittää jatkossakin.

 

 Matkailuelinkeinon voimakkaan kasvun seurauksena matkailualalle
odotetaan 40 000 uutta työpaikkaa 
vuoteen 2025 mennessä.

 

Matkailualan työtehtävissä toteutetaan elämyksiä, tarjoillaan arjen luksusta ja tehdään unelmista totta. Matkailutyö on myös vastuullista ja vaativaa, jonka vuoksi alan koulutus on tärkeä osa matkailualan ammatillista asiantuntemusta. Työskentely matkailualalla on asiakaslähtöistä, ja sopii sosiaalisille ja kielitaitoisille henkilöille. Matkailualan työhön tiiviisti liittyviä tehtäviä ovat myös erilaiset myynnin, markkinoinnin, viestinnän ja palvelumuotoilun työtehtävät.


Matkailutyö on monipuolista

Matkailualalla on paljon erilaisia työpaikkoja ja usein työnkuva on monipuolinen. Matkailualan ammatteja ovat esimerkiksi matkaopas, tarjoilija, matkailuneuvoja, matkatoimistovirkailija, kokki, hiihtokeskustyöntekijä, ravintolapäällikkö, huvipuistotyöntekijä, lentokenttävirkailija ja hotellinjohtaja – mutta myös matkailun asiantuntija, sosiaalisen median vastaava, ja tapahtumatuottaja. Työpaikkoja löytyy eri puolilta Suomea niin isoilta kuin pienemmiltä paikkakunnilta. Töitä on tarjolla niin saaristossa kuin Lapissakin.

 

Matkailuala avaa ovia maailmalle

Matkailuala on ennen kaikkea kansainvälinen ala: iso osa asiakkaista on kansainvälisiä ja matkailualan virallinen työkieli on englanti. Matkailualan koulutustausta ja työkokemus avaavat myös ovia maailmalle: matkailuala tarjoaa loistavia työmahdollisuuksia kaikkialla maailmassa.  Kansainvälisestä työkokemuksesta ja eri kulttuurien tuntemuksesta on hyötyä myös Suomessa matkailualalle työskenteleville.

 

Löytyikö unelmien työpaikka, mutta vaadittava koulutus puuttuu? Tutustu matkailualan opintotarjontaan täällä.


Alta löydät laajan kattauksen tällä hetkellä avoimena olevia matkailualan työpaikkoja. Tutustu ja hae nyt!

*Lähde: te-palvelut.fi

Näytä lisää
Näytä lisää
Näytä lisää
Näytä lisää
Näytä lisää
Näytä lisää
Näytä lisää
Näytä lisää
Näytä lisää
Näytä lisää
Näytä lisää
Näytä lisää
Näytä lisää
Näytä lisää
Näytä lisää
Näytä lisää
Näytä lisää