Matkailupalveluiden tuottaja luo elämyksiä

Matkailuala on täynnä mielenkiintoisia mahdollisuuksia ja kannustavia esimerkkejä. Yhtenä näistä Aleksin tarina, joka alkoi teini-iän harrasteista. Aleksin arki-illat kuluivat monesti teatteriharrastuksen parissa, kun taas viikonloppuisin nautittiin kotipaikkakunnan rock-klubin energisistä keikoista. Kulttuurista ja elämyksistä tuli intohimo, jota Aleksi halusi päästä myös opiskelemaan.

Aleksi, 21, restonomiopiskelija

– Aluksi haaveilin ammattinäyttelijän tai -muusikon urasta, mutta aika nopeasti huomasin, että erilaisten tapahtumien tuottaminen ja järjestäminen kiinnosti kaikkein eniten. Minulla oli palava halu päästä suunnittelemaan oman paikkakunnan kulttuuritarjontaa. Hieman yllättäen matkailuala tarjosi mahdollisuuden suuntautua ohjelma- ja tapahtumatuotantoalalle, matkailupalvelujen tuottajaksi.

Matkailualan perustutkinnoista valtavasti hyötyä

Aleksi valmistui matkailupalveluiden tuottajaksi matkailualan perustutkinnon suoritettuaan. Opinnot tarjosivat hyvän tietotaidollisen pohjan matkailualalla, ja rohkeutta hakeutua ohjelmapalvelujen suunnittelu- ja tuotantotöihin. Opintojensa aikana Aleksi oli harjoittelijana paikallisessa ohjelmapalveluyrityksessä, jossa hän työskenteli valmistumisensa jälkeen reilun vuoden. Matkailualan perustutkinnon suorittamisen jälkeen Aleksi halusi jatkaa matkailualan opintojaan ja haki restonomiopiskelijaksi ammattikorkeakouluun.

– Matkailupalvelujen tuottajan työ on elämysten ja erilaisten tapahtumien suunnittelua ja toteuttamista. Matkailualan perusopinnot ja vuoden pesti ohjelmapalvelujen parissa ovat opettaneet valtavasti. Nyt kun on lisäksi yksi lukuvuosi takana AMK:ssa, huomaa että kehitystä on tapahtunut ja tietotaito syventynyt entisestään.

”Upeinta on se, että vain oma mielikuvitus on rajana”

Opintojen jälkeen Aleksilla on tähtäimessä päästä työskentelemään tapahtumatuotannon ja ohjelmapalvelujen parissa entistä monipuolisemmin. Etenkin tapahtumakoordinaattorin ja Experience Designerin työt kiinnostavat parhaillaan. Kun työkokemusta on karttunut riittävästi, voisi Aleksi helposti kuvitella itsensä palvelupäällikön tai jopa yrittäjän saappaisiin.

– Matkailualassa ja ohjelmapalvelujen tuottamisessa upeinta on se, että vain oma mielikuvitus on rajana. Jokaiselle löytyy varmasti jotain ja itseä pääsee haastamaan mielenkiintoisten tehtävien parissa. Tämä on ollut mielekäs ja opettavainen matka. Odotan valmistumista ja tulevia haasteita innolla!

Lue lisää matkailupalveluiden tuottajan koulutuksesta täältä.
Löydät matkailualan koulutusohjelmia tarjoavat ammattioppilaitokset ja ylemmät AMK-tutkinnot listattuna täältä.